Menu

Consensus

Novice

Consensus podprl in sodeloval na mednarodnem simpoziju o raziskovanju odnosov z javnostmi

Med 1. in 2. julijem je na Bledu potekal 23. Mednarodni raziskovalni simpozij o odnosih z javnostmi – BledCom, ki ga je podprl tudi Consensus, svetovalec Andrej Drapal pa je sodeloval kot govorec s prispevkom »What is engagement?«

BledCom je najstarejše letno srečanje o raziskovanju odnosov z javnostmi na svetu, ki je letos potekal pod naslovom »Povezovanje ljudi v prekinjenem svetu« (Engaging People in a Disengaged World). V programu letošnjega simpozija so sodelovali raziskovalci in praktiki odnosov z javnostmi iz 25 držav. Uvodni govorec Stephen Waddington, partner in direktor za zavzetost v mednarodni agenciji Ketchum je odprl vprašanje zavzetosti v sodobnem svetu. Skozi dvodnevni program se je zvrstilo 14 sklopov in 4 samostojna predavanja, ki so obravnavala širok spekter pojmovanja aktualne teme zavzetosti v odnosih z javnostmi.

V sklopu predavanj je svoj prispevek na temo »What is engagement?« predstavil tudi Andrej Drapal s Consensusa. Drapal je v svoji študiji obravnaval tri ključne koncepte simpozija BledCom 2016: ljudi, zavzetost in prekinjen svet ter raziskal ali na njih vplivata teoriji evolucijske biologije in kompleksnih sistemov.

Simpozij se je zaključil z delavnico kako spodbuditi medsebojno zavzetost in povezovanje  akademikov in praktikov za skupen razvoj prakse odnosov z javnostmi.