Menu

Consensus

Novice

Consensus spodbuja uvajanje celovitega poročanja

Na pobudo Consensusa je zaživel spletni portal www.celovitoprocanje.si, ki predstavlja platformo za prenos spoznanj in praktičnih izkušenj vseh organizacij, ki v Sloveniji in tujini uvajajo celovito poročanje.

Poročanje je izjemno pomemben del vsakega poslovnega procesa. Danes sta v ospredju poročanja vseh vrst organizacij razmišljanje in poročanje o dolgoročnem ustvarjanju vrednosti, izkazovanju preglednosti poslovanja, odgovornosti in trajnostne naravnanosti. Uvaja se celovito poročanje – CP (ang. Integrated reporting <IR>). Celovito poročanje je upravljavska, računovodska in komunikacijska praksa, ki jo v svetu uporablja že na tisoče organizacij. Prinaša jedrnato prikazovanje načinov, kako organizacije ustvarjajo vrednosti za raznolike deležnike: obstoječe lastnike in potencialne vlagatelje, zaposlene, kupce, poslovne partnerje, lokalne skupnosti in druge.

Spletni portal www.celovitoporocanje.si je namenjen krepitvi uvajanja celovitega poročanja v slovenskem prostoru. Na njem najdete ključne koncepte in vodilna načela uvajanja celovitega poročanja ter aktualna gradiva in primere dobrih praks.

V agenciji Consensus imamo teoretična znanja in dolgoletne izkušnje na področju upravljanja s komunikacijami ter svetovanja in celovite izvedbene podpore pri pripravi letnih, poslovnih in trajnostnih poročil za naročnike iz javnega in zasebnega sektorja. V kolikor vas zanima priprava celovitega poročila nam pišite na: info at-no-spam consensus dot-no-spam si.