Menu

Consensus

Novice

Novo gradivo projekta EN-LITE: knjižica Energija, sevanje, življenje

V okviru projekta krepitve energetske pismenosti EN-LITE, katerega komunikacijski partner je Consensus, je izšla knjižica »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju«.

Namen novega izobraževalno-ozaveščevalnega gradiva je podati strokovno utemeljena dejstva in z njihovo pomočjo razbiti nekatere mite, ki se pojavljajo v zvezi z različnimi oblikami sevanja v vsakdanjem življenju.

Gradivo, ki je namenjeno šolajoči mladini in drugim zainteresiranim državljanom, so pripravili prof. dr. Marko Marhl (Univerza v Mariboru), doc. dr. Tomaž Žagar (ARAO in Univerza v Mariboru), doc. dr. Vladimir Grubelnik (Univerza v Mariboru) in mag. Mojca Drevenšek (Consensus).

V strokovni pregled gradiva so se vključili strokovnjaki z različnih področij, in sicer prof. dr. Alenka Gaberščik (biologija), doc. dr. Peter Kitak (močnostna elektrotehnika), mag. Andrej Štern (telekomunikacije), mag. Aleš Kregar in Minče Mandelj (prenos električne energije), Matjaž Žvar (tehnologija jedrskih elektrarn) in doc. dr. Marko Jevšek (medicina – radiologija).
Za kreativno zasnovo in sodobno grafično oblikovanje gradiva so poskrbeli v oblikovalskem studiu KOFEIN dizajn.

Knjižica je v e-različici prosto dostopna na spletnem mestu EN-LITE.