Menu

Consensus

Novice

Sodelovali smo na dogodku OE4BW Eduscope 2021

Globalni virtualni dogodek Eduscope 2021 Open Education for a Better World je ponovno moderirala tudi Mojca Drevenšek.

Večdnevni dogodek, ki ga vsakoletno organizira Univerza v Novi Gorici in Institut Jožefa Štefana je potekal od 18. do 21. oktobra, udeležili pa so se ga nadobudni posamezniki iz celega sveta. Cilj konference je izmenjava idej in izkušenj, ustvarjanje novih priložnosti za sodelovanje, promoviranje raznolikih ciljev, okolij in kultur ter prispevanje k uresničevanju ciljev združenih narodov z Unescovo vizijo odprtega izobraževanja.

Dogodek je bil tematsko in geografsko razdeljen na manjše dogodke, na vsakem dogodku pa so sodelujoči predstavili svoje projekte, ki so jih razvijali v zadnjem letu. Na enem izmed dogodkov – Energija, biotska raznovrstnost in trajnostno življenje – ki je bil tudi del trajnostnega tedna energije Evropske Unije, sta aktivno sodelovali tudi naši sodelavki Mojca Drevenšek in Iva Đekić Tajnšek.

Tako kot lani, je tudi letos Mojca Drevenšek prevzela vlogo moderatorke dogodka, hkrati pa je na dogodku predstavila svoj projekt o strategiji odprtega izobraževanja za Horizon 2020 projekt NEWCOMERS, na katerem Consensus sodeluje kot komunikacijski partner. Delila je načrte za širok nabor aktivnosti, s katerimi bomo delili ugotovitve projekta z zainteresiranimi javnostmi ter poskrbeli, da so le-te javno in preprosto dostopne čim večjem številu posameznikov.

Svoj projekt je predstavila tudi Iva Đekić Tajnšek, ki je v zadnjem letu delala na projektu Energija na Wikipediji. Delila je svoje uvide v pomembnost Wikipedije za ozaveščanje in informiranje ter predstavila preproste napotke za aktivno vključevanje na platformo.

Posnetke iz dogodka si lahko pogledate TUKAJ