Menu

Consensus

Novice

Sodelujemo pri oblikovanju razmislekov o energetiki

Kot komunikacijski partner projekta EN-LITE smo sodelovali že na 6. konferenci Razmislek o energetiki (EPC – Energy Policy Consideration), ki jo organizira slovenski nacionalni komite Svetovnega energetskega sveta (World Energy Council).

Mag. Mojca Drevenšek, svetovalka na Consensusu in aktivna članica ekipe EN-LITE, je skupaj s sourednikom iEnergije prof. Andrejem Gubino s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani predstavila digitalno platformo iEnergija. Poudarila sta, da so vsebine iEnergije osredotočene na koristi in priložnosti trendov v elektroenergetiki za državljana (kot odjemalca-proizvajalca-shranjevalca elektrike, prebivalca in volivca). Vsebine na platformi se bodo v prihodnje še intenzivneje osredotočale tudi na družbene  (sociološke, ekonomske, okoljsko-podnebne, regulatorne itd.) vplive sprememb v energetiki.

Letošnji EPC je bil sicer posvečen tematiki upravljanja nacionalne energetike in podnebnih ukrepov. Udeležence so uvodoma nagovorili dr. Franc Žlahtič (predsednik SNK WEC), dr. Violeta Bulc (evropska komisarka za transport), mag. Alenka Bratušek (podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo) in Einari Kisel (direktor za evropske energetske politike WEC).

Več informacij o dogodku: http://energypolicyconsideration.eu/si/epc-6-2019/

Digitalna platforma iEnergija: www.i-energija.si