Menu

Consensus

Novice

Zaključil se je kreativni natečaj projekta Eko-paket

V petek, 15. marca 2013, se je s podelitvijo nagrad najboljšim zaključil kreativni natečaj projekta Eko-paket.

Projekt Eko-paket, ki poteka v okviru programa Ekošola, že od leta 2006 spodbuja ločeno zbiranje in odlaganje kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS) med otroci v vrtcih, učenci v osnovnih in dijaki v srednjih šolah. Odpadna KEMS namreč ne sodi v zabojnik za papir, četudi je večinoma sestavljena iz papirja oziroma kartona, temveč spada v zabojnik za odpadno embalažo (ali odpadno plastiko).

Strokovna komisija je v vsaki starostni skupini izbrala tri najboljše projekte. Zmagovalci kreativnega natečaja so tako postali: Vrtec Vojke Napokoj, Vrtec Miškolin, Vrtec Škratek Svit Vodice, OŠ Dobrovo, POŠ Kojsko, OŠ Ljudski vrt Ptuj, Podružnica Grajena, JZ-OŠ Marjana Nemca Radeče, POŠ Svibno, OŠ Livada Ljubljana, OŠ Cankova, OŠ Franca Rozmana Staneta Ljubljana, Biotehniški center Naklo, Biotehniška šola Maribor in OŠ Brinje Grosuplje.

Letos prvič smo podelili nagrado za najboljši film ťKako z odpadno KEMS ravnamo pri nas doma? Dopoldne učenec popoldne učitelj!Ť. Nagrado so prejeli učenci-Ekodetektivi OŠ Livada Ljubljana. Filme si lahko ogledate na youtube kanalu Eko-paket.

Strokovna komisija, ki je ocenjevala prijavljene izdelke, pa se je letos odločila, da podeli tudi nagrade za izjemne izdelke, ki po svoji kreativnosti in uporabnosti izstopajo, vendar niso bili pripravljeni v skladu z razpisano temo in tehniko ustvarjanja. Te nagrade so prejeli: OŠ Dravlje, OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, OŠ Turnišče.

Nagradni natečaj že sedmič zapored organizira program Ekošola skupaj s pobudnikom in nosilcem projekta podjetjem Tetra Pak d.o.o. in partnerjema projekta Ljubljanske mlekarne d.d. in gibanjem EKO INICIATIVA.

Komunikacijska svetovalnica Consensus je pripravila idejno zasnovo in vsebino nagradnega natečaja Eko-paket 2012/13, izvajala komunikacijsko podporo projektu Eko-paket ter organizirala zaključno prireditev, ki je potekala v okviru sejma Altermed v Celju.

Več o projektu Eko-paket na www.eko-paket.si.